«Ευθεία Γραμμή»

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 09:11
UPD:09:27
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Πλάτωνα Τσούλου
[email protected]  

ΗΜΕΡΑ της Γυναίκας σήμερα και η «Ναυτεμπορική» γιορτάζει διπλά: τα 98α γενέθλιά της και τη νέα μορφή της, με την οποία θα κυκλοφορεί πλέον καθημερινά. Από το 1924, οπότε η «Ναυτεμπορική» άρχισε να «τυπώνει» την ιστορία της, χειρόγραφα τότε, υπό τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον Πειραιώς», μέχρι και σήμερα δεν έπαψε ποτέ ως μέσο ενημέρωσης να πρωτοπορεί και να εξελίσσεται.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ, αλλά και μοντέρνα, παραδοσιακή, αλλά και σύγχρονη, εμπνεόταν διαρκώς από τους ιδρυτές της Πάνο και Τζώρτζη Αθανασιάδη, που καθιέρωσαν τον τίτλο «Η Ναυτεμπορική» στις 2 Αυγούστου του 1948. Στα χρόνια που πέρασαν, άλλα δύσκολα για τη χώρα κι άλλα πολλά υποσχόμενα για το μέλλον της, η «Ναυτεμπορική» μέσα από τις τρεις γενιές των ιστορικών εκδοτών της παρέμεινε αταλάντευτη στη δική της «ευθεία γραμμή».

«Αποτύπωμά» της η διεισδυτικότητα, η εγκυρότητα, η αξιοπιστία, η αντικειμενικότητα, η ποιότητα, η δημιουργικότητα και η νηφαλιότητα.

ΩΣ Μέσο, προκάλεσε όπου και όσο χρειάστηκε. Άσκησε κριτική δημόσια, έχοντας μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό. Ουδέποτε «πρόδωσε» τις αρχές του. Δίδαξε με τον γραπτό του λόγο, αλλά και διδάχθηκε από τις εμπειρίες του και ενίοτε από τα λάθη του. Επί σχεδόν 10 δεκαετίες η «Ναυτεμπορική» έκτισε σε στέρεες βάσεις τη σχέση της με το αναγνωστικό κοινό, έχοντας... δάσκαλό της το παρελθόν, οδηγό της το παρόν και οραματιστή της το μέλλον.

ΜΕ αφορμή τα 98α γενέθλιά της, με νέο εκδότη τον Γιώργο Μελισσανίδη, με έδρα της τον φυσικό της χώρο, το λιμάνι του Πειραιά, με νέο σχεδιασμό και περιεχόμενο, η «Ναυτεμπορική» ανανεώνει το καθημερινό ραντεβού της με τους αναγνώστες της έντυπης και της ψηφιακής έκδοσης, υποσχόμενη ότι θα συνεχίσει να γράφει χωρίς εκπτώσεις και ενδοιασμούς για όσα επιβάλλεται να γράφονται. 

 

Η Ναυτεμπορική με Νέο Αποτύπωμα - Διαβάστε δωρεάν για μία εβδομάδα 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή