Ο χάρτης των πλέι οφ και των πλέι άουτ

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 10:26
UPD:12:13
A- A A+

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της SL1 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την 26η αγωνιστική και-πιθανότατα- αυτό το σαββατοκύριακο ξεκινούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. 

Την Τετάρτη αναμένεται να επικυρωθεί η βαθμολογία και να γίνει η κλήρωση ενώ θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της έφεσης του ΠΑΣ Γιάννινα και το αν θα πάρει πίσω τους πέντε βαθμούς που του αφαιρέθηκαν πρωτόδικα. Αν δικαιωθεί τότε θα είναι εκείνος που θα τερματίσει οριστικά έκτος και θα αφήσει έβδομο τον ΟΦΗ. 

Ας δούμε όσα διακυβεύονται στα τελευταία παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου.

1) Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να... αυτοκτονήσει ποδοσφαιρικά για να μην πανηγυρίσει την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Βρίσκεται στην κορυφή με 65 βαθμούς, στο +12 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

2) Ο δικέφαλος του βορρά είναι η μοναδική ομάδα από όσες βρίσκονται μετά τον πρωτοπόρο που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στους 53 βαθμούς νιώθει μεγάλη ασφάλεια, μιας και απέχει 7 πόντους από την ΑΕΚ και 8 από τον Άρη.

3) Μεγάλη μάχη αναμένεται για την 3η και την 4η θέση. Εκεί είναι και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του μίνι πρωταθλήματος. Η Ένωση με 46, o Άρης με 45 και ο Παναθηναϊκός με 42 αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για δύο εισιτήρια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η 4η θέση εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία μόνο αν το Κύπελλο δεν κατακτηθεί από ομάδα που δεν βρίσκεται στη πρώτη τετράδα και το Τριφύλλι είναι ο μοναδικός σύλλογος που συνεχίζει στον θεσμό και είναι φαβορί για την παρουσία του στον τελικό, καθώς έχει κληρωθεί με την Λαμία.

O έκτος ΟΦΗ με 37 πρέπει να κάνει υπέρβαση για να διεκδικήσει κάτι ενώ δικαιωθεί ο ΠΑΣ θα μπει στην διαδικασία με 40 βαθμούς και ρεαλιστικές πιθανότητες.

4) Στα play outs και στην μάχη της παραμονής; Ένας μικρός χαμός. Απόλλωνας Σμύρνης, Λαμία και Ατρόμητος θα παλέψουν για να αποφύγουν την 14η θέση που οδηγεί απευθείας στη SL2 και την 13η που στέλνει σε αγώνα μπαράζ.

Η 12 θέση είναι εκείνη που παρέχει ασφάλεια. Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος έχει 23, η Λαμία 18 και ο Απόλλωνας Σμύρνης 13.

Η ομάδα του Περιστερίου σαφώς νιώθει πιο άνετα και όπως όλα δείχνουν ο σύλλογος της Φθιώτιδας και η Ελαφρά Ταξιαρχία θα δώσουν μάχη για να γλιτώσουν από την τελευταία θέση.

Ιωνικός (26), Βόλος (30), Παναιτωλικός (32) είναι αρκετά μακριά και θα απολαύσουν τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν χωρίς κανένα άγχος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις