Απαγωγή Κυπαρίσση: Πώς έδρασαν οι συλληφθέντες

Θα οδηγηθούν την Πέμπτη ενώπιον του ανακριτή
Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 16:25
UPD:16:27
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Την Πέμπτη θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για τις απολογίες τους, οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Οι τρεις (δύο άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών) ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους έναντι του βαρύτατου κατηγορητηρίου που σχηματίστηκε σε βάρος τους για την πολυήμερη απαγωγή του επιχειρηματία που απελευθέρωσαν μετά την παράδοση λύτρων.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση έδωσε σήμερα η ΕΛΑΣ. Όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι καθώς έχουν κατηγορηθεί κατά περίπτωση, στο παρελθόν για πληθώρα αδικημάτων, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία.

Την ημέρα της απαγωγής, τον περασμένο Δεκέμβριο ,οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, πλησιάζοντας σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο. Ακολούθως, μετέβησαν σε σημείο στον οικισμό «Φοίνικα» Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο.

Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του.

Οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν. Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν τα τρία άτομα για την απαγωγή του επιχειρηματία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και το αρχηγικό μέλος της ομάδας που διέπραξε την απαγωγή, την οποία ο ίδιος αργάνωσε. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, τέσσερα πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή