Δριμεία επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τα εργασιακά

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 17:25
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα εργασιακά εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αρμόδιοι βουλευτές του κόμματος κατηγόρησαν τη ΝΔ πως με τις πολιτικές της υπονομεύει το κοινωνικό κράτος και την απασχόληση και καθιστά τους πολίτες ευάλωτους στη δίνη της επερχόμενης οικονομικής κρίσης.

Η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εύη Χριστοφιλοπούλου, και οι κύριοι Χαϊδος και Τομοσίδης υποστήριξαν πως και στον προϋπολογισμό του 2009 αποτυπώνεται η αδυναμία της κυβέρνησης να χαράξει και να υλοποιήσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την απασχόληση με στοχευμένες πολιτικές για τους νέους και τις γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία. Υπάρχουν εκτιμήσεις για την ανεργία και την απασχόληση που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας καθώς παρουσιάζουν μια μαγική μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης όταν όλοι οι οικονομικοί δείκτες χειροτερεύουν, ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι 74.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης από το 2004 και μετά.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει γίνει καθεστώς η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και τόνισε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που ιδρύθηκε επί ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα πλήρως απαξιωμένο. Επισήμανε, επίσης, ότι το 2009 θα είναι «χρονιά τσεκούρι» για την κοινωνική ασφάλιση καθώς αρχίζει η εφαρμογή του Νόμου Πετραλιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή