Μαριούπολη: «Οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν την κατάπαυση πυρός»

«Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις επιθέσεις» κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος της πόλης
Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 12:28
UPD:12:49
REUTERS/MIKHAIL PALINCHAK
A- A A+

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων. «Διαπραγματευόμαστε με τη ρωσική πλευρά για να επιβεβαιώσουμε την κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλου του δρόμου» επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

«Οι Ρώσοι συνεχίζουν να μας βομβαρδίζουν και να χρησιμοποιούν πυροβολικό. Είναι τρελό» δήλωσε στο BBC ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης. «Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη και δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός σε όλο τον ανθρωπιστικό διάδρομο. Οι άμαχοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν (την πόλη), αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν υπό τους βομβαρδισμούς» δήλωσε στο BBC.

Μόσχα και Μινσκ συζητούν για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους αλλοδαπούς

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε με τον Λευκορώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Μακέι σχέδια για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία, από τους οποίους θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα οι αλλοδαποί, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή