Κόντρα στη Βουλή με αφορμή τον προϋπολογισμό

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 20:33
A- A A+

Νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε πως η χώρα έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης και μια άλλη πολιτική διεύθυνση «ικανή να εγκαθιδρύσει σχέσεις εμπιστοσύνης». «Μόνο έτσι μπορείς να διαμορφώσεις τις αναγκαίες συναινέσεις, να αποκαταστήσεις κοινωνική και εθνική συνοχή και να δώσεις αισιοδοξία στην κοινωνία και στην οικονομία» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον χθεσινό τραυματισμό του μαθητή στο Περιστέρι και στα «διαρκή και εντεινόμενα επεισόδια, που καταστρέφουν την οικονομική ζωή» καταλόγισε στην κυβέρνηση αδυναμία να κατανοήσει την οργή των νέων και να συνομιλήσει μαζί τους. Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι «έχει χαθεί ο έλεγχος» και ότι η κυβέρνηση δεν έχει αυτοπεποίθηση, δεν έχει σχέδιο σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επέκρινε το κυβερνών κόμμα με αφορμή τα μέτρα για τον τουρισμό, αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός «τρέχει ως Επιμηθεύς να εξαγγείλει μέτρα για τον Τουρισμό ενώ ήδη έχει καταγραφεί η κρίση, δεν υπάρχουν κρατήσεις, δεν υπάρχουν καλές προοπτικές».

Απαντώντας ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης απέρριψε τις αιτιάσεις τόσο για τις εξαγγελίες για τον τουρισμό όσο και για το δημόσιο χρέος, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ.

Προσθέτοντας πως η αντιπολίτευση δεν έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών ή δεν θέλει (να το συνειδητοποιήσει), κατέληξε: «Εάν το σκεπτικό είναι, όσο χειρότερα πάμε τόσο καλύτερο για μας ώστε μεθαύριο να πάρουμε θέσεις κυβέρνησης, είναι εγκληματικό. Θα περίμενα την ώρα τούτη, με όποια κριτική στον προϋπολογισμό, να ακούσουμε δύο προτάσεις συγκεκριμένες και θετικές. Δεν είναι ώρα στείρας αντιπαράθεσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή