Βόλεϊ: Νίκη τίτλου στην Πυλαία ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 23:20
UPD:23:24
Eurokinissi Sports/....................
A- A A+

Mε υπεροχή στο σερβίς και αλάνθαστο Πρωτοψάλτη στο φινάλε του κρίσμου 4ου σετ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ στο PAOK Sports Arena και να προσπεράσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Β΄φάσης του πρωταθλήματος της Volley League.

O ΠΑΟΚ, παρότι είχε υπεροχή στο μπλοκ υστέρησε σε υποδοχή και επίθεση, ενώ στο 24-23 του 4ου σετ έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ.

Ο Παναθηναϊκός με τρεις συνεχόμενους πόντους του Πρωτοψάλτη έκανε το 26-24 και "δραπέτευσε" με το τρίποντο. Για τον ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε ο Κουμεντάκης που είχε πρόβλημα με τη μέση του.

Τη θέση του πήρε ο Ράιλι Μπαρνς, αλλά χρειάστηκε να μείνει εκτός ο Αντρέ Μπράουν διότι επιτρέπονται τέσσερις ξένοι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στους 16 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ έμεινε στη δεύτερη θέση με 15 βαθμούς. Την 3η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Κηφισιά, ενώ ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στην έδρα του Ολυμπιακού.

«Καθαρή νίκη, σπουδαία νίκη. Είχαμε πληγωθεί από τον ΠΑΟΚ με τις δύο ήττες που κάναμε. Θέλαμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη και τα καταφέραμε. Έχει δρόμο ακόμα. Έχει οκτώ παιχνίδια και είναι δύσκολο. Μακάρι να παίζαμε στον τελικό και ας γίνονταν ό,τι ήθελε. Είναι όμορφο και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο», δήλωσε ο τεχνικός των νικητών, Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης είπε: «Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες. Εμείς είμαστε εδώ να βρίσκουμε λύσεις. Ξεκινούσαμε όλα τα σετ με μειονέκτημα και κυνηγούσαμε το σκορ και αυτό μας έφερε φθορά. Ήμασταν κοντά στο τέλος, αλλά μια κακή ενέργεια, μια κακή επιλογή έδωσε το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό. Όσο χάνεις βαθμούς απέναντι σε ομάδες που έχουν ίδιο στόχο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το έργο κάθε ομάδας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις