Ρώσος ποδηλάτης πολιτογραφήθηκε Γάλλος λόγω Ουκρανίας

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 13:30
UPD:13:37
A- A A+

Ο Πάβελ Σιβάκοφ, ένας από τους δύο Ρώσους ποδηλάτες στην πίστα του World Tour, θα αγωνιστεί για τη Γαλλία, ανακοίνωσε η ομάδα του, η βρετανική Ineos.

«Ήθελα να γίνω Γάλλος εδώ αι αρκετό καιρό και είχα κάνει αίτηση στο UCI, αλλά, δεδομένου του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία ήθελα να επιταχύνω τα πράγματα», είπε ο Σιβάκοφ. Η αλλαγή εθνικότητας έγινε αποδεκτή από την UCI την Τετάρτη, εξήγησε η Ineos.

Ο 24χρονος Σιβάκοφ πήρε θέση την περασμένη εβδομάδα ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως έκανε χθες και ο Αλεξάντρ Βλάσοφ (στην ομάδα Bora), ο άλλος Ρώσος ποδηλάτης στην παγκόσμια πίστα.

«Γεννήθηκα στην Ιταλία και μετακόμισα στη Γαλλία όταν ήμουν ενός έτους», εξήγησε ο αθλητής. «Η Γαλλία είναι ο τόπος όπου μεγάλωσα και σπούδασα, όπου ερωτεύτηκα την ποδηλασία, η οποία με οδήγησε σε μεγάλους αγώνες. Για μένα είναι σαν το σπίτι μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα Uci και την ομάδα Ineos Grenadiers που με στήριξε σε αυτήν τη διαδικασία», είπε.

«Θα ήταν όνειρο να αγωνιστώ στο Παρίσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 για τη Γαλλία», κατέληξε ο Σιβάκοφ, ο οποίος κέρδισε τον Γύρο της Πολωνίας το 2019.

«Όπως είπα νωρίτερα, είμαι εντελώς ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο και οι σκέψεις μου είναι με τον ουκρανικό λαό. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ελπίζω για ειρήνη κι ένα γρήγορο τέλος στα δεινά στην Ουκρανία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις