Συνολικά 2.704 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα

Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν αποκλείεται να έχουμε μεγάλες προσφυγικές ροές
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 11:42
UPD:11:46
EPA/Wojtek Jargilo
A- A A+

Στους 515 ανήλθαν οι Ουκρανοί πρόσφυγες που εισήλθαν στην Ελλάδα το περασμένο 24ωρο, ενώ από την έναρξη του πολέμου έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα συνολικά 2.704.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το τελευταίο 24ωρο (3/3/2022) εισήλθαν:

  • Από τον Προμαχώνα: 430 Ουκρανοί πρόσφυγες 
  • Από Ευζώνους: 5
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 18

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 57 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 5.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό Open, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σχετικά με το θέμα: Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open πως οι ελληνικές αρχές είναι «σε στενή συνεργασία με την πρεσβεία της Ουκρανίας και διευκολύνουν όλους τους Ουκρανούς πολίτες που έρχονται».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε να αυξηθεί ο αριθμός τους και να έχουμε σοβαρές προσφυγικές ροές. «Μέχρι στιγμής ο αριθμός είναι περιορισμένος. Έχουμε πλήρη και οργανωμένη εικόνα. Κρατάμε τα πάντα, όλα τα στοιχεία, ώστε να κάνουμε πράξη και την ασφάλεια της Ελλάδας. Γιατί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που οργανώνει τις κατάλληλες δομές φιλοξενίας εφόσον χρειαστούν. Συνδυάζουμε τον ανθρωπισμό με τα μέτρα ασφαλείας της πατρίδας μας» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή