Επίθεση στη Ζαπορίζια: Για Ουκρανούς σαμποτέρ κάνει λόγο το ρωσικό υπ. Άμυνας

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 11:37
UPD:11:37
via REUTERS/ENERGOATOM
A- A A+

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τους Ουκρανούς σαμποτέρ για την επίθεση στον χώρο του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια.

Η Ουκρανία ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, πυρπολώντας μια παρακείμενη πενταώροφη εκπαιδευτική εγκατάσταση, σε ένα περιστατικό που προκάλεσε τη διεθνή καταδίκη της Μόσχας, μια εβδομάδα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός λειτουργεί κανονικά και η περιοχή βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο από τις 28 Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Χθες το βράδυ στην περιοχή δίπλα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έγινε προσπάθεια από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου να πραγματοποιήσει μια τερατώδη πρόκληση», φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους πολίτες να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίες για την κατάληψη της υποδομής πυρηνικής ενέργειας από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία. «Ρώσοι πολίτες, θέλω να σας απευθύνω έκκληση: πώς είναι δυνατόν; Μετά από όλα, πολεμήσαμε μαζί το 1986 ενάντια στην καταστροφή του Τσερνομπιλ», είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή