Σερβία: Συμφωνία με Ρωσία για την παράδοση φυσικού αερίου το 2009

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 11:21
A- A A+

Συμφωνία για την παράδοση 2,3 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Σερβία, υπέγραψαν οι διευθυντές της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της Σερβίας Srbijagas και της Yugorossgas –σερβορωσικής εταιρείας που σχηματίστηκε το 1996 στη βάση μιας διακυβερνητικής συμφωνίας συνεργασίας.

Με τη συμφωνία αυτή, η Srbijagas εξασφάλισε τη σταθερή παράδοση ποσοτήτων φυσικού αερίου, που είναι αναγκαίες για την κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών στη χώρα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της Σερβίας εξουσιοδότησε τον εκτελεστικό διευθυντή της να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, σχετικά με τη μεταβολή της «δομής» του μετοχικού κεφαλαίου της Yugorossgas, η οποία θα πραγματοποιηθεί με αύξηση του μεριδίου της Srbijagas στην εταιρεία.

Όπως είχε αποφασιστεί στην τελευταία συνάντηση με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, στο Βελιγράδι, το ποσοστό της Srbijagas στη Yugorossgas θα αυξηθεί από 25% σε 49%.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή