Στο φως αποθηκευτικός χώρος με απομιμητικά προϊόντα - Τέσσερις συλλήψεις

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 17:06
UPD:17:06
ΕΛΑΣ
A- A A+

Κατάστημα-αποθηκευτικός χώρος με απομιμητικά είδη ένδυσης, γνωστών εταιρειών, τα οποία προορίζονταν για πώληση εντόπισε στη Θεσσαλονίκη η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Μακεδονίας.

Συνελήφθησαν ο διαχειριστής του χώρου (Έλληνας) και άλλα τρία άτομα, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21.891 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιρειών, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο διαχειριστής του χώρου απασχολούσε αλλοδαπό εργαζόμενο, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων που να νομιμοποιούν την παραμονή του στη χώρα μας.

ΕΛΑΣ

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας των εταιρειών υπερβαίνει τις 563.780 ευρώ.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Επιπλέον, σε βάρος του διαχειριστή σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση θεμάτων εθνικού συστήματος υγείας και στον κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή