Νεκρά τρία μέλη της Λασκάρ-ε-Τάιμπα στο ινδικό Κασμίρ

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 11:33
A- A A+

Οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν στο ινδικό Κασμίρ έναν διοικητή και δύο ένοπλα μέλη της οργάνωσης Λασκάρ-ε-Τάιμπα, της ένοπλης πακιστανικής ισλαμιστικής οργάνωσης που κατηγορείται ότι διέπραξε τις επιθέσεις στη Βομβάη, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Ενας από τους διοικητές της οργάνωσης, ο Μ. Μουντασίρ σκοτώθηκε μαζί με δύο συνεργούς του σε σφοδρή ανταλλαγή πυρών στην περιοχή Γκουντάνα στη βόρεια ινδική πλευρά του Κασμίρ, έδαφος των Ιμαλαϊων που χωρίζεται ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν περικυκλώσει την περιοχή όπου βρίσκονταν οι ένοπλοι, πριν ξεσπάσουν ανταλλαγές πυρών, εξήγησε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Ένας άλλος διοικητής της οργάνωσης, ο Μ. Σαϊφουλάχ κατά τα φαινόμενα σκοτώθηκε χθες, Πέμπτη, από πυρά στρατιωτών ή αστυνομικών στην ίδια περιοχή.

Μια Γραμμή Ελέγχου χωρίζει από το 1949 το ινδικό Κασμίρ από το πακιστανικό. Η Ινδία και το Πακιστάν ιδρύθηκαν μετά τη διάσπαση των Βρετανικών Ινδιών το 1947.

Νέο Δελχί, Ουάσινγκτον και Λονδίνο αποδίδουν την ευθύνη των επιθέσεων στη Μουμπάι (με 172 νεκρούς, μεταξύ τους εννέα δράστες) στην οργάνωση Λασκάρ-ε-Τάιμπα, ένα από τα ένοπλα φονταμενταλιστικά πακιστανικά κινήματα που δηλώνουν ότι αγωνίζονται κατά της ινδικής "κατοχής" του Κασμίρ και των διώξεων που φέρονται να υφίστανται 150 εκατομμύρια ινδοί μουσουλμάνοι. Ωστόσο η οργάνωση αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στις επιθέσεις της Βομβάης, λέγοντας ότι η δράση της περιορίζεται στην καταπολέμηση της ινδικής κυριαρχίας στο Κασμίρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή