Σερβία: Το 2009 η αίτηση ένταξης στην Ε.Ε.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 11:45
UPD:12:30
A- A A+

Αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα καταθέσει το 2009 η Σερβία, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, κ. Μπόζινταρ Τζέλιτς.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος (σ.σ. η έγκριση της αίτησης) η Σερβία πρέπει - σύμφωνα με τον κ. Τζέλιτς - να ξεκινήσει την υλοποίηση της προσωρινής συμφωνίας (Ενδιάμεσης Συμφωνίας που έχει κυρίως εμπορικό χαρακτήρα) και της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με την Ευρωπαϊκή 'Ενωση από την 1η Ιανουαρίου του 2009.

Ο κ. Τζέλιτς ανακοίνωσε ότι η Σερβία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή της θέσης της Ολλανδίας έναντι της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Η Ολλανδία είναι αντίθετη στο «ξεπάγωμα» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, με βάση το «σκεπτικό» ότι η Σερβία δεν συνεργάζεται πλήρως με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

«Το επόμενο διάστημα, η Ολλανδία θα έχει στη «διάθεσή» της όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Σερβία κάνει ό,τι πρέπει και ό,τι είναι στις δυνάμεις της για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ)», ανέφερε ο κ. Τζέλιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή