Βέροια: Το κοντέινερ με μπανάνες έκρυβε 100 κιλά κοκαΐνης - Οκτώ συλλήψεις

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 14:56
UPD:16:14
ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
A- A A+

Συνολικά 76 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 100 κιλών και 730 γραμμαρίων και αξίας 3.878.000 ευρώ εντοπίστηκαν χθες, κατόπιν προηγούμενης συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών, σε κοινή επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών από την  Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, συνεπικουρούμενης από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Μακεδονίας καθώς και το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στις 26 Φεβρουαρίου διενεργήθηκε έλεγχος από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης σε εμπορευματοκιβώτια τα οποία είχαν εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από Μάλτα, με νόμιμο φορτίο μπανάνες. Πρωινές ώρες της 28ης Φεβρουαρίου διεξήχθη και φυσικός έλεγχος σε τέσσερα από τα εμπορευματοκιβώτια, με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της τοπικής λιμενικής Αρχής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων-ΣΔΟΕ Μακεδονίας. Η κοκαΐνη βρέθηκε σε έλεγχο σε ένα από τα κοντέινερ αυτά.

ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Πρωινές ώρες χθες το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκε σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας εμπορίας φρούτων που εδράζεται στην Ε.Ο. Βέροιας-Νάουσας. Το φορτηγό που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση και με την είσοδό του στην εταιρεία επενέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την σύλληψη του οδηγού του οχήματος, του νόμιμου εκπρόσωπου και τριών εργαζομένων της εταιρείας. Εν συνεχεία, κατόπιν προφορικής εντολής εισαγγελικού λειτουργού, άλλοι τρεις ως εμπλεκόμενοι.

Από την τοπική λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το κοντέινερ και το φορτηγό με το ρυμουλκούμενο.

Δείγμα της κατασχεθείσας ποσότητας της ναρκωτικής ουσίας πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς περαιτέρω εξέταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή