Στις 16:00 οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 14:22
UPD:17:21
A- A A+

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην ουκρανική και στη ρωσική αντιπροσωπεία θα ξεκινήσουν στη Λευκορωσία στις 16.00 περίπου (ώρα Ελλάδος) και το Κίεβο σχεδιάζει να θέσει προς συζήτηση το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων προτού προχωρήσει σε συζήτηση άλλων θεμάτων, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αρακαμία. 

«Καθ΄όδόν για τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσική Ομοσπονδία. Ήδη είμαστε μέσα στα ελικόπτερα» έγραψε από την πλευρά του στη σελίδα του στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι αναρτώντας και μια φωτογραφία του μαζί με τον Αρακαμία, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, μέσα σε κάτι που μοιάζει με καμπίνα ελικοπτέρου.

Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta επικαλέστηκε τον επικεφαλής Ρώσο διαπραγματευτή Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, αναφέροντας ότι ο δεύτερος γύρος συνομιλιών θα ξεκινήσει στη Λευκορωσία στις 14:00 (ώρα Ελλάδας). Ωστόσο η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν είχε φτάσει στο σημείο. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε ότι η Ουκρανία «προφανώς δεν βιάζεται να πραγματοποιήσει έναν ακόμη γύρο διπλωματικών συνομιλιών για τη σύγκρουση», προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα μπορέσει να παραστεί στις σημερινές συζητήσεις

Ρώσος διαπραγματευτής είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η κατάπαυση του πυρός ήταν στην ημερήσια διάταξη, αλλά η Ουκρανία τόνισε ότι οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι απαράδεκτες και η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει ουκρανικές πόλεις προτού δημιουργηθεί προοπτική για οποιαδήποτε πρόοδος.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή