Έκκληση του Όλεγκ Μπλαχίν για κατάπαυση του πυρός

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 13:57
UPD:14:15
A- A A+

Ο παλαίμαχος αστέρας της Εθνικής ομάδας της ΕΣΣΔ στις δεκαετίες ΄70 - ΄80 και «ζωντανός θεός» στη Ντιναμό Κιέβου, ο Όλεγκ Μπλαχίν, μίλησε για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μέσω μηνύματος που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο γεννημένος στο Κίεβο ακραίος επιθετικός απλά συνέκρινε την τρέχουσα κατάσταση με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που ερήμωσε τη χώρα του για σχεδόν έξι χρόνια.

«Εγώ, ο Όλεγκ Μπλαχίν, καλώ όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτάται αυτό, πρώτα απ΄ όλα τη στρατιωτική διοίκηση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, να σταματήσουν αμέσως να βομβαρδίζουν τις πόλεις της Ουκρανίας και να αποσύρουν τα στρατεύματά τους», έγραψε ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής της Ουκρανίας.

«Δεν βρίσκονται σε πόλεμο μόνο με τους Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά και με τον άμαχο πληθυσμό. Αυτό είναι απαράδεκτο! Αυτό είναι έγκλημα!», πρόσθεσε.

Και ο νικητής της Χρυσής Μπάλας το 1975 συνέχισε: «Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και αθλημάτων καταδίκασαν τις ενέργειές σας, αποσύροντας τις Εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τη συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά. Συνέλθετε! Αποσύρετε τα στρατεύματα! Σταματήστε αυτόν τον πόλεμο! Προσεύχομαι για την Ουκρανία μας!».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις