ΠΑΣΟΚ: Βουλιμία σε βάρος του λαού από την κυβέρνηση

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 17:48
UPD:19:23
A- A A+

«Αντί η κυβέρνηση να ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γι' αυτά που κάνει, έρχεται σήμερα και τον εγκαλεί», τονίζει ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/19/1608425.htm από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπερασπιζόμενος τα όσα δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στη φράση του κ. Παπανδρέου: «Οι εικόνες από την Ελλάδα που έκαναν τις τελευταίες ημέρες το γύρο του κόσμου, δεν απεικονίζουν την πραγματική Ελλάδα», και υπογράμμισε: «Έχουμε από τη μια μεριά μια κυβέρνηση που με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, όχι απλώς αμαυρώνει, αλλά ευτελίζει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, κι έχουμε από την άλλη ένα πολιτικό αρχηγό, ο οποίος επιχειρεί να αναστυλώσει αυτό το κύρος και να το υπερασπιστεί».

Υποστήριξε δε ότι η «νέα γραμμή της κυβέρνησης» είναι πως «για την εικόνα της χώρας φταίει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι συνεντεύξεις του στα ξένα ΜΜΕ».

Έκανε επίσης λόγο για «εξαιρετικά μεγάλα αδιέξοδα» της κυβέρνησης, τα οποία την οδηγούν να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως δεν καταδικάζει αρκετά τα επεισόδια.

«Σε λίγο, θα μας ζητήσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων! Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί πιστά μια γνωστή παράδοση της Δεξιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στα λόγια του κ. Αντώναρου περί «βουλιμίας για εξουσία», επιτέθηκε ευθέως κατά του ιδίου:

«Εγώ θα ήθελα να παρακαλέσω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτή την έκφραση, να τη λέει κάθε μέρα. Κάθε μέρα μπορεί να τη λέει; Γιατί οι πολίτες έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά, ποιοι είναι βουλιμικοί στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας. Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι αγκιστρώνονται στην εξουσία γιατί την απομυζούν, σε βάρος του Ελληνικού λαού -τα οικόπεδα του Ελληνικού λαού, τα ομόλογα του Ελληνικού λαού, τους φόρους του Ελληνικού λαού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή