Αρ. Σπηλιωτόπουλος: Αναγκαία η συλλογική και υπεύθυνη δράση

«Η κυβέρνηση θα γυρίσει το πολιτικό παιχνίδι»
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 20:54
UPD:20/12/2008 00:01
A- A A+

Δεν μας αξίζει και δεν μας ταιριάζει η Ελλάδα της ήσσονος προσπάθειας, της μετριοκρατίας, της ανομίας, της κουκούλας τόνισε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ¶ρης Σπηλιωτόπουλος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση οφείλουν να σηκώσουν την άγκυρα από το παρελθόν και να ασχοληθούν με τα μεγάλα και σημαντικά.

«Δεν υποτιμώ καθόλου τα ζητήματα που έχει αναδείξει η υπόθεση Βατοπεδίου, πολλώ δε μάλλον τα προβλήματα που προκλήθηκαν, κυρίως στην Αθήνα, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου [..] Όλοι μας οφείλουμε να προβληματιστούμε με τα όσα συνέβησαν αυτή την περίοδο στη χώρα μας. Οφείλουμε να αποφύγουμε τον εύκολο δρόμο της μετακύλησης των ευθυνών. Οφείλουμε να σκεφτούμε και να δράσουμε συλλογικά, υπεύθυνα και, πρωτίστως, πολιτικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διεθνή οικονομική κρίση, σημείωσε ότι «μας καλεί να επανεξετάσουμε τις πολιτικές και τις προτεραιότητες μας. Γι' αυτό κάνουμε πράξη ένα μεγάλο σχέδιο προστασίας της ελληνικής οικονομίας, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και του τραπεζικού συστήματος».

Κάνοντας αυτοκριτική σημείωσε πως «οι πολίτες, μας παρακολουθούν, μάς κρίνουν, μας αξιολογούν αλλά και μας κάνουν κριτική για λάθη και παραλείψεις. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι είμαστε αλάνθαστοι. Ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Όλοι μας αποδεχόμαστε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί». Παράλληλα όμως εκτίμησε πως «οι όποιες δυσαρέσκειες εκφράζονται δεν συνιστούν ανατροπή της πολιτικής κυριαρχίας που είχε και έχει η κυβέρνηση». Καταλήγοντας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η το κυβερνών κόμμα έχει σημαντικότατα πολιτικά αποθέματα, με τα οποία θα γυρίσει το πολιτικό παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να προδικάζει την εξέλιξη των πραγμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή