Πλήγμα για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή της Έβερτον Ουσμάνοφ

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 12:23
UPD:12:23
A- A A+

Ο Άλισερ Ουσμάνοφ, ισχυρός επενδυτής της Έβερτον, είδε τα περιουσιακά στοιχεία του να παγώνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των «ιδιαίτερα στενών δεσμών του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν», αναφέρει ο αγγλοσαξονικός τύπος.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (28/2) περιλαμβάνουν «απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων» και ταξιδιωτική απαγόρευση εντός της Ε.Ε.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε. έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Μάργκαρετ Χοτζ, πρώην βουλευτής των Εργατικών, είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι οι τρέχουσες κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της Ρωσίας ήταν «υπερβολικά περιορισμένες».

Ο Ουσμάνοφ πούλησε το 30% του μεριδίου του στον σύλλογο το 2018, αλλά δεν επισημοποίησε τις πρόσφατες επενδύσεις του στο «Γκούντισον Παρκ», με όποιο μετοχικό μερίδιο στο σύλλογο.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τον ιδιοκτήτη Φαρχάντ Μοσίρι, χρηματοδοτεί το εκπαιδευτικό συγκρότημα Finch Farm του συλλόγου για 6 εκατομμύρια λίρες.

Η MegaFon, μια εταιρεία στην οποία ο Ουσμάνοφ είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος, χορηγεί με τη σειρά της τη γυναικεία ομάδα της Έβερτον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις