Ναυάγιο με έξι νεκρούς ανοιχτά της Μυτιλήνης

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 08:50
UPD:15:44
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
A- A A+

Έξι άτομα, και όχι επτά - όπως είχε αναφερθεί αρχικά - έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.  Πρόκειται για τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες αφρικανικής καταγωγής.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως, το πρωί, από κατοίκους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τα πτώματα που ξέβρασε η θάλασσα.

Ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν, από ξηρά και θάλασσα, για την ανεύρεση επιζώντων.

Ο Ν. Μηταράκης

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του που «έξι άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα ανοιχτά της Λέσβου. Συνεργαζόμαστε με διεθνείς οργανισμούς προκειμένου  να τους ταυτοποιήσουμε και να επικοινωνήσουμε με τις οικογένειές τους.

Κάθε ζωή που χάνεται στη θάλασσα είναι μια τραγωδία και ενισχύει την ανάγκη καταπολέμησης των δικτύων λαθροδιακινητών που εκμεταλλεύονται ευάλωτα άτομα και προκαλούν τέτοια δεινά.

Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διεθνείς οργανισμοί να δράσουν, σταματώντας τέτοιες διελεύσεις από την Τουρκία, μια ασφαλή χώρα, όπως προβλέπει η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016». 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή