Στα όπλα και οι Ουκρανοί αθλητές

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 10:02
UPD:10:03
twitter.com/vasyllomachenko
A- A A+

Μεταξύ εκείνων που έστερξαν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να πιάσουν το όπλο στα χέρια τους για να πολεμήσουν τη ρωσική επιθετικότητα είναι αρκετοί αθλητές.

Οι πρώτοι που δήλωσαν διαθέσιμοι ήταν οι αδερφοί Κλίτσκο, ο Βιτάλι - δήμαρχος του Κιέβου για οκτώ χρόνια - και ο Βλαντιμίρ, πρώην πρωταθλητές της πυγμαχίας και λάτρεις του σκακιού.

«Θα αμυνθούμε μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος. Το κίνητρο είναι απίστευτο. Και είναι απίστευτο πώς οι γυναίκες της Ουκρανίας δεν είναι μόνο όμορφες, είναι και μαχήτριες», δήλωσε ο 45χρονος Βλαντιμίρ, σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στην Bild.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γερμανία, η αποστολή όπλων είναι καλά νέα», ξεκίνησε ο μεγαλύτερος αδερφός που, ως δήμαρχος, λέει ότι η πόλη είναι σχεδόν περικυκλωμένη και ότι υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων, αλλά έχουν πέσει και πολλοί Ρώσοι στρατιώτες.

Εδώ και μέρες τα δύο αδέρφια κάνουν καθημερινές εκκλήσεις στο Βερολίνο και την Ευρώπη, μιλώντας σε διάφορα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και ζητώντας υποστήριξη.

Ο Βασίλ Λοματσένκο, παγκοσμίου φήμης Ουκρανός πυγμάχος, δύο φορές Ολυμπιονίκης και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σε τρεις κατηγορίες βάρους, εντάχθηκε επίσης στις τάξεις των δυνάμεων εδαφικής άμυνας στην πατρίδα του Μπέλγκοροντ-Ντεστρόφσκι, στην περιοχή της Οδησσού. Ο αθλητής δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Facebook που τον δείχνει ντυμένο με καμουφλάζ και το τουφέκι στον ώμο του.

«Το τάγμα εδαφικής άμυνας Μπέλγκοροντ-Ντεστρόφσκι ήταν εκπαιδευμένο και οπλισμένο. Ο πυγμάχος Βασίλ Λοματσένκο είναι ένας από αυτούς», γράφει η λεζάντα της ανάρτησης. Ο Λοματσένκο, στον οποίο έφτασε η είδηση ​ης ρωσικής επίθεσης ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα, επέστρεψε βιαστικά στην πατρίδα του μέσω Ρουμανίας.

Επίσης, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ντιναμό Κιέβου, ο 63χρονος τώρα Βολοντίμιρ Μπεσόνοφ, έχει ενταχθεί στις τάξεις των δυνάμεων εδαφικής άμυνας στην πρωτεύουσα.

Ο αρχηγός της ουκρανικής ομάδας δίαθλου, παγκόσμιος πρωταθλητής Ντμίτρο Πιντρούκνι, κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα του δίαθλου να απαντήσει στην επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων και ο τενίστας Σεργκέι Σταχόφσκι επέστρεψε επίσης στην Ουκρανία για να ενταχθεί στις τάξεις της άμυνας εδάφους.

Το ίδιο ισχύει για τον Γιούρι Βέρνιντουμπ, τον Ουκρανό προπονητή της μολδαβικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σερίφ Τίρασπολ, που πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστή στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κοινό για τη νίκη της επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» στη φάση των ομίλων του Champions League, και που τώρα απεικονίζεται με στρατιωτική στολή έτοιμος, να πολεμήσει για τη χώρα του.

Όχι όμως μόνο Ουκρανοί αθλητές, αλλά και ορισμένα μέλη της ηγεσίας της Σαχτάρ Ντόνετσκ έχουν ενταχθεί στο στρατό για να πολεμήσουν τη ρωσική προέλαση, σύμφωνα με αναφορές του SkySports UK.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις