Πρόταση Γ. Καρατζαφέρη για εθνικό διάλογο

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 22:04
UPD:22:05
A- A A+

Πρόταση για εθνικό διάλογο με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, των πρώην πρωθυπουργών και των πρώην προέδρων της Δημοκρατίας, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, διαπιστώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και η Δημοκρατία υπό κατάλυση.

Στην ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2009, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως τώρα απαιτείται εθνική συνεννόηση και «η ανάγκη των πραγμάτων επιτάσσει να ακούσουμε όλους όσους διαθέτουν λίγη πείρα». Κατηγόρησε όλα τα κόμματα για τη στάση τους απέναντι στην συγκυρία που βιώνει ο τόπος και ειδικότερα, την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ότι «περιμένουν το τυράκι του ανασχηματισμού και δεν μιλάνε», το ΠΑΣΟΚ ότι σπαράσσεται, «έφτασε στο σημείο να μιλάει στον πρώην πρωθυπουργό του», και πως αναμένει πολιτικά οφελήματα από την κρίση, και την Αριστερά πως «τρώγονται μεταξύ τους και παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή - Προϋπολογισμός 2009: Ομιλία Γιώργου Καρατζαφέρη

Ακούστε την ομιλία του κ. Καρατζαφέρη

Ξεκινώντας την ομιλία του είπε πως σκέφτηκε να βάλει τρεις τίτλους για να περιγράψει την κατάσταση: «παύσατε πυρ», «εσχάτη προειδοποίηση» και «πιάσε το αυγό και κούρευτο».

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «απαξιωμένη στην κοινή γνώμη» και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ανέφερε ότι «το μέλλον δεν είναι δίπλα του, αλλά απέναντί του». Στον Γιώργο Παπανδρέου καταλόγισε ότι δεν κατέθεσε την πρόταση για την προανακριτική, αλλά περιμένει τον ανασχηματισμό μήπως εισπράξει κάτι. «Συμπεριφερόμαστε στους θεσμούς σαν να παίζουμε τάβλι, πλακωτό γι αυτό και ο λαός θα πει «φεύγα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή