Νέες αιχμές Αλ. Παπαρήγα κατά ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 22:34
UPD:22:43
A- A A+

Τον κίνδυνο επιστράτευσης αντιλαϊκών νόμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «ταραχοποιά στοιχεία και φαινόμενα», επέσεισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της επί του Προϋπολογισμού του 2009.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η γ.γ. του ΚΚΕ, εξέφρασε την αποστροφή της για εκείνους που θεωρούν τους βανδαλισμούς, ως εκδηλώσεις λαϊκής εξέγερσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως «αυτό που κάποια κόμματα αποκαλούν "λαϊκή εξέγερση", είναι γελοιοποίηση και εκχυδαϊσμός της λαϊκής εξέγερσης. Η πραγματική εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία. Δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι. Θα έχει αιτήματα και στόχους, θα έχει πολιτικό σκοπό - δεν θα είναι απλώς αγανάκτηση. Ακριβώς επειδή θα θέλει να κάνει λαϊκή περιουσία ό,τι έχει οικοδομηθεί, θα σεβαστεί τον κόπο του κόσμου: Την καπιταλιστική ιδιοκτησία θα βάλει σαν στόχο, αν βεβαίως λάβει τέτοιο χαρακτήρα».

«Μιλάνε για 10.000 κουκουλοφόρους. Ακόμα κι αν είναι 50.000, τι σημαίνει; Ο αριθμός κάνει το κίνημα; Έχουμε γνωρίσει πολύ πιο μαζικά αντιδραστικά κινήματα. Δέστε στη Βενεζουέλα ποιοι διαδηλώνουν κατά του Τσάβες - ακόμα και οι φοιτητές», ανέφερε η κα Παπαρήγα. «¶κουσα και έναν βουλευτή με ένα ποίημα του Ελύτη για "το παιδί με το γρατζουνισμένο γόνατο". Ο Ελύτης δεν έγραψε το ποίημα για τους κουκουλοφόρους, αλλά για άλλα παιδιά» σχολίασε.

«Φοβόμαστε για το λαό, ότι η κυβέρνηση σε κάποια στιγμή, βοηθούντων και των εκφυλιστικών φαινομένων, θα επιστρατεύσει νόμους. Θα χρησιμοποιήσει για παράδειγμα τον ευρωτρομονόμο. Μπορεί να αναστείλει και άρθρα του Συντάγματος - υπάρχει και η δυνατότητα ανάμειξης του στρατού σε περίπτωση που υπάρχουν απεργίες, καταλήψεις κτηρίων. Εμείς λέμε: Δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για την χρήση αυτών των νόμων. Πέραν και ανεξάρτητα από τη θέση που παίρνουμε για τους κουκουλοφόρους, δεν θα δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση», τόνισε η κα Παπαρήγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή