Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 05:11
UPD:05:34
A- A A+

Βορείους ανέμους 9 με 10 Μποφόρ στο Αιγαίο, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που τοπικά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι. Αργότερα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά παγετός τις πρωϊνές ώρες.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου τα φαινόμενα πιθανώς τοπικά να είναι ισχυρά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 9 Μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειανατολικοί 7 με 9 Μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα βόρεια προάστια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στα ανατολικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βροχή ή χιονόνερο στη στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νοτιανατολικά 8 με 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή