Διαμάχη του Facebook με τα δημόσια ρωσικά ΜΜΕ

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 07:09
UPD:07:10
REUTERS/Dado Ruvic
A- A A+

Λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το Facebook απαγορεύει στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τη διαφήμιση και την απόκτηση  εσόδων στην πλατφόρμα του, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας του κοινωνικού δικτύου Ναθάνιελ Γκλέιχερ. Σύμφωνα με τον Γκλέιχερ, το Facebook «παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ουκρανία». 

«Τώρα απαγορεύουμε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να διαφημίζουν ή να δημιουργούν έσοδα στην πλατφόρμα μας οπουδήποτε στον κόσμο», έγραψε στο Twitter.

Το πρακτορείο RIA Novosti έχει ήδη λάβει σχετική ειδοποίηση απο το Facebook. « Η δυνατότητα της Σελίδας σας να δημιουργεί εισόδημα είναι περιορισμένη λόγω παραβιάσεων» αναφέρεται. 

Νωρίτερα, η ρωσική υπηρεσία ελέγχου  των μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor εισήγαγε μερικούς περιορισμούς στην πρόσβαση στο Facebook με τη μορφή επιβράδυνσης της κυκλοφορίας, αφού η εταιρεία Διαδικτύου Meta Platforms, στην οποία ανήκει το κοινωνικό δίκτυο, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της να ξεμπλοκάρει  υλικό από το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή