Δεύτερη συνεχής νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 23:51
UPD:23:57
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός νίκησε φέτος για πρώτη φορά σε δεύτερο συνεχή αγώνα στην Ευρωλίγκα. Παρά τις απουσίες τους, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ΟΑΚΑ του Ερυθρού Αστέρα με 79-73 για την 27η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 7-17 πιάνοντας την Μπασκόνια στην 16η θέση, ενώ οι Σέρβοι απομακρύνθηκαν κι άλλο από την όγδοη θέση, έχοντας πλέον ρεκόρ 9-15.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είχε στη διάθεσή του για διαφορετικούς λόγους τους Παπαπέτρου, Γιόβιτς, Γουάιτ και Παπαγιάννη, που περίπου δύο ώρες πριν είχε παίξει με την Εθνική, ενώ είδε τον Νικ Χουγκάζ να ντεμπουτάρει στην Ευρωλίγκα.

Ο Νέντοβιτς ήτα για άλλο παιχνίδι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού με 25 πόντους (5/6 β., 4/5δ., 4/7τρ.) και 5 ασίστ, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Βασίλη Καββαδά, που σε μία από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του έκανε ρεκόρ στη διοργάνωση με 17 πόντους (συν 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 20 λεπτά).

Οι Σέρβοι, με Χόλινς και Μίτροβιτς πήραν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ, έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +6 (17-23) ενώ στις αρχές της δεύτερης προηγήθηκαν με 26-17. Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τον πάγκο και σταδιακά μείωσε τη διαφορά (27-28 στο 15΄), ενώ στη συνέχεια με αιχμή τον Νέντοβιτς προσπέρασε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα (42-41).

Με την επιστροφή για το δεύτερο μέρος οι Σέρβοι κατάφεραν και πάλι να χτίσουν διαφορά προσπερνώντας με 57-48. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός με τους Νέντοβιτς και Καββαδά απάντησε με σερί 10-0 και πήρε προβάδισμα με 58-57 λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. 

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους «πράσινους» να προσπερνούν με 71-69 με τρίποντο του Σαντ Ρος, δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος. Δύο εύστοχες βολές από τον Νέντοβιτς στα 23'' και άλλες δύο από τον Εβανς στα 7'' κι ενώ είχε μεσολαβήσει άστοχο τρίποντο του Κάλινιτς, κλείδωσαν τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις