Eurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 20:44
UPD:20:44
A- A A+

Εκτός συμμετοχής στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τέθηκε η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Σε δήλωση του φορέα, που εκπονεί τον διαγωνισμό, η απόφαση «αντανακλά την ανησυχία ότι, υπό το πρίσμα της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία, η συμμετοχή της Ρωσίας στον φετινό Διαγωνισμό θα έφερνε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία».

Σημειώνεται πως οι διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision είχαν δεχθεί μια σειρά από αιτήματα να απαγορεύσουν στη Ρωσία να συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό.

EUROVISION SONG CONTEST
Η ανακοίνωση της EBU για τη Ρωσία και τη Eurovision 2022

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU έλαβε την απόφαση μετά από σύσταση του διοικητικού οργάνου της Eurovision νωρίτερα σήμερα. Η απόφαση έγινε με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και τις αξίες της EBU.

Η απόφαση αντικατοπτρίζει την ανησυχία ότι, υπό το φως της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία, η ρωσική συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό θα τον δυσφημούσε.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή σύμπραξη, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή».

Προτεινόμενα για εσάς