Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακύρωσε τη χορηγία με την Aeroflot

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 16:41
UPD:16:44
Shutterstock
A- A A+

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακύρωσε την ετήσια συμφωνία χορηγίας ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών με τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot, ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος.

«Υπό το φως των γεγονότων στην Ουκρανία, έχουμε αποσύρει τα δικαιώματα χορηγίας της Aeroflot. Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες των οπαδών μας σε όλο τον κόσμο και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους πληγέντες», εξήγησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε επίσημη ανακοίνωση.

Η Aeroflot ήταν η επίσημη αεροπορική εταιρεία της United από το 2013 και η τελευταία συμφωνία επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι το 2023. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν χρησιμοποίησαν την Aeroflot στο ταξίδι προς την Ισπανία για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League, την Τετάρτη.

Την Πέμπτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απαγόρευσε στην Aeroflot να λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Γιουνάιτεντ είχε ανανεώσει τη συμφωνία το 2017, υπογράφοντας παράταση της συμφωνίας μέχρι το 2023. Μια συμφωνία η οποία, σύμφωνα με το BBC, άξιζε περίπου 30 εκατομμύρια (συνολικά) ή περίπου 5 εκατομμύρια ετησίως.

Ωστόσο, ο σύλλογος είχε μια μακροχρόνια επιχειρηματική συμφωνία, έχοντας συνδεθεί για πρώτη φορά με τη ρωσική εταιρεία το 2013, αλλά τώρα έχει διακόψει τις σχέσεις της: σύμφωνα με την Daily Mail, η Γιουνάιτεντ έχει εισπράξει συνολικά περίπου 100 εκατομμύρια λίρες από τη συνεργασία με την Aeroflot.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις