ΚΚΕ: «Όχι» στην άρση του ασύλου του ΕΜΠ

«Το φοιτητικό κίνημα να περιφρουρήσει τον αγώνα του»
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 16:04
UPD:19:17
A- A A+

Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά μέσα στα ιδρύματα ... είναι όμως υπόθεση του ίδιου του φοιτητικού κινήματος να περιφρουρήσει και να προστατεύσει τον αγώνα του, τόνισε ο γραμματέας της ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, εκφράζοντας την αντίθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην άρση του ασύλου του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

«Δεν το αποδεχόμαστε», υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον πρύτανη και τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, επισημαίνοντας ωστόσο πως το φοιτητικό κίνημα πρέπει «να πάρει θέση απέναντι στα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, όπου διάφορες ομάδες χωρίς καμία νομιμοποίηση από τους φοιτητικούς συλλόγους, από τις γενικές συνελεύσεις, από συλλογικές διεργασίες - επιτροπές αγώνα, καταλαμβάνουν τα ιδρύματα και τα κάνουν κέντρα για μολότωφ και καταστροφές στα κέντρα των πόλεων».

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως ήδη είναι σε ισχύ ο νόμος για το άσυλο, τον οποίο το ΚΚΕ όσο μπορεί, προσπαθεί να παρεμποδίσει.

Αλ. Παπαρήγα: Μακρύς ο δρόμος του αγώνα για πραγματικά δημόσια Παιδεία

Αλ. Παπαρήγα: Μακρύς ο δρόμος του αγώνα για πραγματικά δημόσια Παιδεία

«Ο αγώνας πρέπει να πάρει όλες τις μορφές και πολύ περισσότερο πρέπει να συμμετάσχουν και εκείνοι οι χιλιάδες φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πάρει μέρος στους αγώνες», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, σημειώνοντας πως «ο αγώνας δεν τελειώνει με μια κατάληψη, ούτε αρχίζει με μια κατάληψη, όλες οι συλλογικές μορφές πάλης έχουν αξία και κυρίως η κοινή δράση και με τα άλλα τμήματα του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα με το κίνημα των εργατοϋπαλλήλων, των μισθωτών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή