Ζελένσκι: Αργά ή γρήγορα η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 08:08
UPD:08:19
via REUTERS/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER
A- A A+

«Η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει αργά ή γρήγορα για το πώς θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες και θα σταματήσει αυτή η εισβολή», είπε σε νέο μήνυμά του το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά τη δεύτερη ημέρα που εξελίσσεται η ρωσική εισβολή στη χώρα

Ο Ζελένσκι μιλώντας και στα ουκρανικά και στα ρωσικά, απηύθυνε εκκλήσεις στη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός. «Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η συζήτηση, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες της Ρωσίας», είπε, τονίζοντας ότι μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις «θα υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι ο κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί από μακριά τι συμβαίνει στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως οι νέες κυρώσεις δεν έπεισαν τη Ρωσία να αποσυρθεί από μια επίθεση.  

Επιβεβαίωσε τις πολλαπλές αναφορές για ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία το πρωί της Παρασκευής. Όπως είπε, τα πλήγματα ξεκίνησαν στις 4 το πρωί τοπική ώρα την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εμπόδισαν τα ρωσικά στρατεύματα από το αναπτυχθούν προς περισσότερες κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, τα ρωσικά πλήγματα στοχεύουν τόσο στρατιωτικούς όσο και πολιτικούς στόχους, αναφέρει το Reuters.

Χθες το βράδυ, είχε προειδοποιήσει για την εντεινόμενη επίθεση στην πρωτεύουσα. Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε σκοπό να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και ότι ήξερε ότι ήταν ο νούμερο ένα στόχος της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή