Ουκρανικό - ΗΠΑ: Εισβολή σε πλήρη κλίμακα από τους Ρώσους - Το επιχειρησιακό σχέδιο

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 20:35
UPD:21:47
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE
A- A A+

Η Ρωσία προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη γειτονική χώρα εντός των επόμενων 48 ωρών, προειδοποίησε η αμερικανική κουβέρνηση  τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με πληροφορίες που  αποκάλυψαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Newsweek . Επίσης, ο Λετονός πρωθυπουργός δήλωσε στο CNN ότι η Μόσχα έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρει άρματα μάχης και στρατιωτικές δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία.

"Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια εισβολή εντός 48 ωρών με βάση τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ", δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση στο αμερικανικό περιοδικό.

«Ο Πούτιν δεν μπορεί να κρατήσει τόσα πολλά στρατεύματα στο πεδίο για πολύ ακόμη» είπε ο αξιωματούχος.

«Επιπλέον», πρόσθεσε, «οι αναφορές από παρατηρητές αεροσκαφών δείχνουν ότι η Ρωσία παραβίασε για λίγη ώρα τον ουκρανικό εναέριο χώρο νωρίτερα σήμερα, πιθανώς με αναγνωριστικά αεροσκάφη. 

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δεύτερο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος ανέφερε πως οι πληροφορίες που έχει το Πεντάγωνο αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές, επιθέσεις με πυραύλους κρουζ και χερσαία εισβολή,  

EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι ελήφθη μια τέτοια προειδοποίηση, ωστόσο σημείωσε ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που το Κίεβο κλήθηκε να προετοιμαστεί για επικείμενη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εντολή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν .

Εξάλλου,  δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι  το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

naftemporiki.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή