Γ. Οικονόμου: Πάνω από 4 δισ. την επόμενη πενταετία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 10:44
UPD:10:46
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Πάνω από 4 δισ. ευρώ θα κινητοποιηθούν την επόμενη πενταετία για προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο «Εξοικονομώ» και το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» που παρουσίασε προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Ενώ ήδη εφαρμόζεται το 'Εξοικονομώ 2021' προχωρά η εφαρμογή του προγράμματος «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου. Με σχέδιο την επόμενη 5ετία θα κινητοποιηθούν πάνω από 4 δισ.€ για προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος, το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων «ΗΛΕΚΤΡΑ», συνολικού προϋπολογισμού 640 εκατ. ευρώ μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, μεταξύ άλλων, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, δομές φροντίδας ηλικιωμένων, γραφεία, κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι μουσείων και θεάτρων. Οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων αφορούν σε αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης, ψύξης και αερισμού, συστήματα φωτισμού χώρων, συστήματα αυτοματισμού, συστήματα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατάσταση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, κ.α.. Τα κτίρια που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά στο πλαίσιο του «Ηλέκτρα», αναμένεται να βελτιώσουν την ενεργειακή τους κλάση κατά δύο κατηγορίες μεσοσταθμικά, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.

naftemporiki.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή