Πούτιν: Σήμερα η απόφαση για την αναγνώριση των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 17:55
UPD:17:56
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Η απόφαση στο ζήτημα της αναγνώρισης από την Ρωσία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» θα ληφθεί σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι πρέπει να αναγνωρισθεί η ανεξαρτησία των δύο αυτών δημοκρατιών.

Είπε επίσης στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις κοντά σε αποσχισμένες περιοχές στα ανατολικά της χώρας και μπορεί να ετοιμάζεται να προσπαθήσει να τις πάρει πίσω με τη βία, κάτι που το Κίεβο έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Ο Σόιγκου κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εντείνει τους βομβαρδισμούς των αποσχισμένων περιοχών. Νωρίτερα τη Δευτέρα, το Κίεβο αρνήθηκε την ευθύνη αφού η Ρωσία είπε ότι μια οβίδα που εκτοξεύτηκε από ουκρανικό έδαφος κατέστρεψε ολοσχερώς ένα σταθμό συνοριακής φρουράς στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας.

Επιπλέον, ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν του είπε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να εφαρμόσει την ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ και εργάζεται πάνω σε νέες ιδέες για τη διεξαγωγή εκλογών στις δύο αποσχισθείσες περιοχές.

Με τις δηλώσεις του αυτές, οι οποίες μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, ο Πούτιν απαντούσε σε μια εκτίμηση του ειδικού απεσταλμένου του για την Ουκρανία, Ντμίτρι Κόζακ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κίεβο δεν θα εφαρμόσει ποτέ τις ειρηνευτικές συμφωνίες όπως έχουν τα πράγματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή