Αρκετοί Έλληνες μεταξύ των ισχυρότερων ξένων προσωπικοτήτων στη Σερβία

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 09:39
UPD:10:07
A- A A+

Aρκετοί Έλληνες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 50 ισχυρότερων ξένων προσωπικοτήτων στη Σερβία, με κριτήρια κατάταξης την αποτελεσματικότητα στην προώθηση των στόχων τους, την αναγνωρισιμότητά τους, το κύρος των ιδίων και του φορέα που αντιπροσωπεύουν, την οικονομική και πολιτική τους επιρροή, αλλά και το προσωπικό χάρισμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπλιτς», στις πρώτες τρεις θέσεις της λίστας φιγουράρουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ρωσικής Gazprom, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telenor και ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας Raiffeisen, αντίστοιχα.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται επίσης ο πρέσβης Γερμανίας στο Βελιγράδι, Βόλφραμ Mας (4η θέση), των ΗΠΑ Κάμερον Mάντερ (6η θέση), της Βρετανίας, Στίβεν Γουέργτσγουερθ (10η), ενώ ακολουθούν οι πρέσβεις Γαλλίας (15η) και Ρωσίας (19η). Ο Έλληνας Πρέσβης, Χρίστος Παναγόπουλος, κατέλαβε φέτος την 29η θέση από την αντίστοιχη 36η της περσινής χρονιάς, ενώ οι πρέσβεις Ιταλίας και Κροατίας βρίσκονται στην 41η και 44η θέση αντίστοιχα.

Μεταξύ των «50», αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες, όπως ο γενικός διευθυντής της Coca Cola HBC, Στέφανος Βαφίδης, στη 13η θέση, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Sunoko, Σπύρος Πυργίδης στη 14η θέση, ο πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank EFG, Φίλιππος Καραμανώλης στην 21η, ο πρόεδρος του ΔΣ της Alpha Bank, Παναγιώτης Βλασσιάδης στην 32η, ενώ την 45η θέση κατέλαβε ο διευθυντής των υπεραγορών Βερόπουλος, Βασίλης Κακαγιώτης.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή