ΠΟΜΕΝΣ: Προτροπή για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 10:34
UPD:10:36
A- A A+

Προτροπή προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετέχουν μαζικά σε εθελοντικές αιμοδοσίες απηύθυνε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), με αφορμή επιστολή συζύγου στρατιωτικού πάσχουσας από μεσογειακή αναιμία, συντασσόμενη με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και τους συλλόγους Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας της χώρας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Επιπρόσθετα, η ΠΟΜΕΝΣ καλεί τη «στρατιωτική και πολιτική ηγεσία μας:

- Να ενστερνιστεί τις ιδιαίτερες δυσκολίες που βιώνουν οι συμπολίτες μας με Μεσογειακή Αναιμία, να κατανοήσει την "ανάσα ζωής" που θα λάβει το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την αύξηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την παροχή κινήτρων προς εξασφάλιση του ανεκτίμητου αυτού αγαθού σε τόσες οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

- Να ορίσει στα μεγάλα στρατόπεδα των μονάδων και σχηματισμών κεντρικά σημεία και χώρους που μπορούν να διατεθούν ως αίθουσες συνεχούς ή περιοδικής αιμοδοσίας.

- Να ενθαρρυνθούν οι διοικήσεις των μονάδων να συμμετέχουν και να ηγηθούν των εθελοντικών αιμοδοσιών δίνοντας το καλό παράδειγμα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των συναδέλφων μας».

«Τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία αποτελούν συνδετικούς και απαραίτητους κρίκους της κοινωνίας και οφείλουμε να τους παρέχουμε μία ζωή με αξιοπρέπεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή