ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει λίστα με τους Ουκρανούς που θα εξοντώσει

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 09:48
UPD:12:45
via REUTERS/BELTA
A- A A+

Οι ρωσικές δυνάμεις «δημιουργούν λίστες με ταυτοποιημένους Ουκρανούς που θα εξοντώσουν ή θα σταλούν σε στρατόπεδα» σε περίπτωση εισβολής, αναφέρουν οι ΗΠΑ σε επιστολή που έστειλαν στην Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ, σύμφωνα με την Washington Post.

Η επιστολή, της οποίας δεν είναι γνωστή η ημερομηνία, αναφέρει τη συμπεριφορά της Ρωσίας σε περιοχές της Ουκρανίας που ήδη κατέχει και αναφέρει ότι πρόσφατες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι σχεδιάζονται περαιτέρω καταχρήσεις, οι οποίες στο παρελθόν περιλάμβαναν «στοχευμένες δολοφονίες, απαγωγές/αναγκαστικές εξαφανίσεις, άδικες κρατήσεις και χρήση βασανιστηρίων».

Το μήνυμα, από την πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μπαθσίμπα Νελ Κρόκερ, προειδοποιεί ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα δημιουργούσε ένα «πλήγμα στα ανθρώπινα δικαιώματα» με αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι επίσης πιθανό να «χρησιμοποιήσουν θανατηφόρα μέτρα για να διαλύσουν ειρηνικές διαδηλώσεις ή με άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν ειρηνικές ασκήσεις αντιληπτής αντίστασης από άμαχους πληθυσμούς».

Σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε «απόλυτο ψέμα» αυτές τις αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή