Κύμα αντιδράσεων στη δήλωση του Πάπα για την ομοφυλοφιλία

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 11:14
REUTERS

A- A A+

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ ότι η υπεράσπιση της ετεροφυλίας είναι εξίσου σημαντική με την προστασία των τροπικών δασών.

Στη διάρκεια ομιλίας του στη Ρωμαϊκή Κούρια, την κεντρική διοίκηση του Βατικανού, ο Βενέδικτος δήλωσε ότι η εκκλησία θεωρεί το διαχωρισμό μεταξύ άνδρα και γυναίκας θεμελιώδη για την ανθρώπινη φύση και «ζητά αυτή η αρχή, η οποία είναι σύμφυτη με τη δημιουργία, να τηρείται».

Ο Βενέδικτος άσκησε δριμεία κριτική στις λεγόμενες «θεωρίες των φύλων» οι οποίες «διακηρύσσουν την πλήρη χειραφέτηση του ανθρώπου από τη δημιουργία και το δημιουργό του».

Οι ομοφυλοφιλικές ομάδες της Ιταλίας χαρακτήρισαν την ομιλία του πάπα «αβάσιμη επίθεση» στην ομοφυλοφιλία και σε όσους έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η Καθολική Εκκλησία, ωστόσο, υποστηρίζει ότι αμαρτία δεν είναι η ομοφυλοφιλία αλλά οι ομοφυλοφιλικές πράξεις, ενώ αντιτίθεται στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Τον Οκτώβριο, κορυφαίος αξιωματούχος του Βατικανού αποκάλεσε την ομοφυλοφιλία «παρέκκλιση, ανωμαλία, πληγή».

Ο πατέρας Φεντερίκο Λομπαρντίνι, εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι δεν ήταν πρόθεση του Πάπα να καταφερθεί συγκεκριμένα κατά της ομοφυλοφιλίας ή των εγχειρήσεων αλλαγής φύλου. «Μίλησε γενικότερα για τις θεωρίες των φύλων που παραβλέπουν τη θεμελιώδη διαφοροποίηση της δημιουργίας ανδρών και γυναικών και επικεντρώνονται μόνο στο ρόλο της πολιτιστικής εξέλιξης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή