«Stranger Things»: Επιστρέφει τον Μάιο με την προτελευταία σεζόν

Στις 27 Μαΐου, η πρεμιέρα της 4ης σεζόν
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 14:37
UPD:14:37
A- A A+

Μεγάλη είναι η ανυπομονησία για τη συνέχεια του «Stranger Things». Η δημοφιλής σειρά του Netflix επιστρέφει για τέταρτη σεζόν, η οποία θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Μαΐου και το δεύτερο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουλίου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως η σειρά θα τελειώσει με τον πέμπτο κύκλο.

«Πριν από επτά χρόνια, σχεδιάζαμε ολόκληρη την ιστορία του “Stranger Things”. Εκείνη τη χρονική περίοδο, προβλέψαμε ότι η ιστορία θα διαρκούσε τέσσερις ή πέντε σεζόν. Αποδείχθηκε μεγάλη για να την αφηγηθούμε σε τέσσερις κύκλους, αλλά –όπως βλέπετε– τώρα φτάνουμε στο φινάλε. Η τέταρτη σεζόν θα είναι η προτελευταία και η πέμπτη, η τελευταία» αποκάλυψαν οι δημιουργοί της σειράς,  Ματ και Ρος Ντάφερ, σε ανοιχτή επιστολή τους.

Η παραγωγή της τέταρτης σεζόν καθυστέρησε αρκετά λόγω της πανδημίας, με τα γυρίσματα να συνεχίζονται τελικά τον Σεπτέμβριο του 2021, ύστερα από απανωτές διακοπές. Οι αδελφοί Ντάφερ υπογράμμισαν: «με εννέα σενάρια, περισσότερες από 800 σελίδες, σχεδόν δύο χρόνια γυρισμάτων, χιλιάδες οπτικά εφέ και με διάρκεια σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από οποιαδήποτε άλλη σεζόν, το “Stranger Things 4” ήταν η πιο δύσκολη που έχουμε γυρίσει μέχρι στιγμής, αλλά και η πιο ανταποδοτική. Όλοι όσοι έχουν εμπλακεί, είναι πολύ υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας».

Οι φανς περιμένουν υπομονετικά την επιστροφή της σειράς, η οποία προβλήθηκε τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2019, κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης και ξεπερνώντας στην πορεία το «The Witcher» και το «Bridgerton». Η πέμπτη σεζόν θα σηματοδοτήσει, ωστόσο, και το τέλος μιας εποχής για το Netflix. Το «Stranger Things» αποτέλεσε το πιο σημαντικό franchise του Netflix και βοήθησε να γίνει η κορυφαία υπηρεσία streaming.

Μέχρι και σήμερα η σειρά έχει λάβει πάνω από 65 βραβεία και 175 υποψηφιότητες, όπως Emmy, Χρυσές Σφαίρες, Grammy και πολλά άλλα. Το τέλος του «Stranger Things» θα είναι μια μεγάλη απώλεια για το Netflix, το οποίο προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει αντιπάλους όπως τη Disney+ και το HBO Max.

Προτεινόμενα για εσάς