ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για την κυβέρνηση η απόσυρση Hutchison

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 12:27
UPD:12:28
A- A A+

«Κόλαφο» για την κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, Παν. Λαφαζάνης την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Hutchison, η οποία είχε κηρυχθεί προσωρινή ανάδοχος για την αγορά του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/24/1610215.htm .

Την ίδια ώρα επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης, «σε μεγάλο φιάσκο για την κυβέρνηση εξελίσσεται και η εξίσου εθνικά εγκληματική απόπειρα ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, αφού τα σχετικά χρονοδιαγράμματα έχουν εκτροχιαστεί και τα σχήματα που έχουν απομείνει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον συναποτελούνται κυρίως από κερδοσκοπικά κεφάλαια χωρίς φερεγγυότητα και αξιοπιστία, αλλά και την παραμικρή εμπειρία στον ευαίσθητο χώρο των αερομεταφορών».

Επίσης, σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και οι αποφάσεις για τον όμιλο του ΟΣΕ «οδηγούν τις εξελίξεις σε μια τυχοδιωκτική πολιτική απαξίωσης και διάλυσής του, με άκρως επώδυνες συνέπειες για το μέλλον του σιδηροδρόμου στη χώρα μας».

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πελώριες πολιτικές και νομικές ευθύνες αν επιμείνει, υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης και καταλήγοντας καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει αμέσως κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ και να αποδεσμευθεί από τη σύμβαση εκποίησης του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στην κινέζικη CosCo, να εγκαταλείψει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΟΑ και να σταματήσει την πολιτική απαξίωσης του ΟΣΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή