Σε ομάδα επενδυτών από τις ΗΠΑ το 55% της Αταλάντα

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 17:58
UPD:18:00
USA TODAY Sports/Jason Getz
A- A A+

Η Αταλάντα ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (19/2) την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της οικογένειας Περκάσι και μιας ομάδας επενδυτών με επικεφαλής τον Στίβεν Παλιούκα, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς, αλλά και συμπρόεδρος της Bain Capital, μιας από τις κύριες εταιρείες επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο.

Η συμφωνία - αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η εταιρεία - προβλέπει την είσοδο νέων επενδυτών με συνολικό ποσοστό 55% στο μετοχικό κεφάλαιο της La Dea Srl («La Dea»). Η οικογένεια Περκάσι θα διατηρήσει μερίδιο 45%. Η La Dea είναι η υπο-εκμετάλλευση της οικογένειας Περκάσι, ιδιοκτήτριας περίπου του 86% του μετοχικού κεφαλαίου της Αταλάντα.

Η οικογένεια Περκάσι θα παραμείνει ο κύριος ατομικός μέτοχος και η διακυβέρνηση θα είναι η έκφραση μιας ισότιμης εταιρικής σχέσης: ο Αντόνιο και ο Λούκα Περκάσι θα συνεχίσουν να κατέχουν τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Αταλάντα, αντίστοιχα, ενώ ο Στίβεν Παλιούκα θα διοριστεί συμπρόεδρος στο σύλλογο.

Η ομάδα νέων επενδυτών περιλαμβάνει κορυφαίους επαγγελματίες με βαθιά εμπειρία στον ποδοσφαιρικό και αθλητικό κλάδο γενικότερα. Και για αυτόν τον λόγο, η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση του συλλόγου και της ομάδας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των αθλητικών και οικονομικών αποτελεσμάτων -πέρα από τα αξιόλογα- που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Η δέσμευση είναι να εγγυηθεί στο σύλλογο ένα ακόμη πιο διεθνές μέλλον, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα του brand εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, επεκτείνοντας το δίκτυο ταλέντων στα οποία έχει πρόσβαση η Αταλάντα και ανοίγοντας τις πόρτες σε νέες ευκαιρίες για εμπορικές συνεργασίες, όπως και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για τη διαχείριση - αθλητική και οικονομική - του συλλόγου.

Όλα αυτά, στη δεδηλωμένη επιθυμία να μην χαλαρώσουν ποτέ οι ισχυρές ρίζες της Αταλάντα στην περιοχή του Μπέργκαμο και η στενή σχέση με τους οπαδούς της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις