Euroferry Olympia: Επιχείρηση ειδικής ομάδας για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Τι ξέρουμε για τους Έλληνες αγνοούμενους
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 07:53
UPD:09:51
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
A- A A+

Συνεχίζονται οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 278 άτομα, ενώ στους 12 ανέβηκε ο αριθμός των αγνοουμένων, μετά την διάσωση των δύο εγκλωβισμένων στο πλοίο, ο ένας εκ των οποίων δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών. 

Mε το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες στο εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξήγησε ότι καίνε ακόμα μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, θα ρυμουλκυθεί σε ασφαλές σημείο. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

Αναφερόμενος στους τρεις Έλληνες που αγνοούνται, ο υπουργός ανέφερε ότι ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, ωστόσο, και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων βρίσκονται στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και για να διερευνηθούν τα αίτια τουατυχημάτος. 

Παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίηση για τα αντανακλαστικά των συμμετεχόντων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, χαρακτηρίζοντάς την «ηρωική πράξη», σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.  «Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή