Σε «κόκκινο συναγερμό» η Βρετανία για την καταιγίδα Γιούνις

Συνθήκες «επικίνδυνες για τη ζωή», λέει η μετεωρολογική υπηρεσία
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 11:50
UPD:11:53
REUTERS/TOM NICHOLSON
A- A A+

Εκατομμύρια Βρετανοί κλήθηκαν να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους την Παρασκευή εν μέσω φόβων για ισχυρούς ανέμους και συντρίμμια καθώς η δεύτερη μεγάλη καταιγίδα αυτή την εβδομάδα προκάλεσε έναν σπάνιο «κόκκινο» συναγερμό για τον καιρό στη νότια Αγγλία.

Η καταιγίδα Eunice είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση και επικίνδυνες συνθήκες, με ριπές που μπορεί να ξεπεράσουν τα 90 μίλια την ώρα σε εξαιρετικά εκτεθειμένες παράκτιες περιοχές, δήλωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Το Met Office εξέδωσε «κόκκινες» προειδοποιήσεις - υποδεικνύοντας κίνδυνο για τη ζωή - για περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας από τις 7 π.μ. έως το μεσημέρι και για τη νοτιοανατολική Αγγλία και το Λονδίνο.

Η καταιγίδα στον Ατλαντικό έπληξε την Παρασκευή και την Ιρλανδία με ανέμους έως και 100 μίλια την ώρα, προκαλώντας προειδοποιήσεις από το μετεωρολογικό γραφείο της Βρετανίας ότι η καταιγίδα Eunice θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση, να διαλύσει στέγες και να σαρώσει το Λονδίνο.

Η καταιγίδα Eunice, που ξεκίνησε από τον κεντρικό Ατλαντικό και στράφηκε από τις Αζόρες προς την Ευρώπη, έχει ακραίες ταχύτητες ανέμου που αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή, δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας.

Η καταιγίδα έπληξε τη δυτική Αγγλία, φτάνοντας στην Κορνουάλη, όπου τα κύματα έπληξαν την ακτή, στέλνοντας νέφη πάνω από τις στέγες εξοχικών σπιτιών, έδειξαν φωτογραφίες του Reuters.

«Η καταιγίδα Eunice θα φέρει καταστροφικές ριπές σε μια από τις πιο επικίνδυνες καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νότια και κεντρικά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου για μερικά χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής μετεωρολόγος του Met Office Frank Saunders.

«Η κόκκινη προειδοποιητική περιοχή υποδηλώνει σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή, καθώς οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι παρέχουν τη δυνατότητα για ζημιές σε κατασκευές και ιπτάμενα συντρίμμια».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή