Το tweet του Έλον Μασκ για τον Τριντό που έφερε κύμα αντιδράσεων

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 11:49
UPD:11:50
REUTERS/Toru Hanai
A- A A+

Δριμύτατη κριτική στα social media, αλλά και από το μουσείο Auschwitz - Birkenau, δέχθηκε ο Έλον Μασκ ύστερα από ανάρτησή του στο Twitter με την οποία ο ιδρυτής των Tesla και Space X θέλησε να καταφερθεί εναντίον του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. 

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, που γράφει ασταμάτητα στο Twitter και έχει επανειλημμένα απασχολήσει με παρορμητικές και προκλητικές αναρτήσεις, συνέκρινε ουσιαστικά τον Τριντό με τον Αδόλφο Χίτλερ. Ανέβασε συγκεκριμένα ένα meme με φωτογραφία του Χίτλερ και τη φράση «Σταματήστε να με συγκρίνετε με τον Τζάστιν Τριντό» στην κορυφή και τη φράση «Είχα προϋπολογισμό» στη βάση της φωτογραφίας. Η ανάρτηση στη συνέχεια διεγράφη, αφού πρώτα συγκέντρωσε ποικίλα επικριτικά σχόλια. 

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε και το μουσείο Auschwitz - Birkenau, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους αναρτήσεις δεν σέβονται τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και πληγώνουν πολλούς ανθρώπους. 

«Η χρήση της εικόνας του Αδόλφου Χίτλερ και κατά συνέπεια η εκμετάλλευση της τραγωδίας όλων των ανθρώπων, που υπέφεραν, ταπεινώθηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από το απολυταρχικό καθεστώς των Ναζί προκαλή θλίψη και πόνο» απάντησε το Μουσείο στο tweet του Μασκ. 

Η Επιτροπή Αμερικανών Εβραίων επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτη την ανάρτηση και ζήτησε από τον Μασκ να απολογηθεί. «Για ακόμη μία φορά ο Έλον Μασκ επέδειξε πολύ φτωχή κρίση, χρησιμοποιώντας μία εικόνα του Χίτλερ για να υποστηρίξει ένα επιχείρημά του στα social media. Πρέπει να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά» ανέφερε. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή