Τρεις γιατροί κατηγορούνται για ψευδές ιατρικό πιστοποιητικό στην περίπτωση Αστόρι

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 19:13
UPD:19:18
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Κατηγορίες σε τρία άτομα απηύθυνε ο ανακριτής Φεντερίκο Τζαμπάολι, για παραποίηση ιατρικού πιστοποιητικού που εκδόθηκε στον Ντάβιντε Αστόρι, αρχηγό της Φιορεντίνα που πέθανε στις 4 Μαρτίου 2018 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στο Ούντινε.

Ο ανακριτής απήγγειλε κατηγορίες στον καθηγητή Τζόρτζιο Γκαλάντι, πρώην ιατρικό διευθυντή αθλητικής ιατρικής στην πολυκλινική Φλορεντίνε Καρέτζι, τον Πιέτρο Αμεντέο Μοντέστι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Γκαλάντι και την αθλητίατρο Λόιρα Τοντσέλι.

Η κατηγορία αφορά την παραποίηση της ημερομηνίας ιατρικού πιστοποιητικού, που συντάχθηκε στις 10 Ιουλίου 2017, με το οποίο οι Τοντσέλι και Γκαλάντι βεβαίωσαν «ότι υπέβαλαν τον παίκτη σε εξέταση και ότι είχαν αξιολογήσει τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης την ίδια ημερομηνία».

Για τον Πιέτρο Μοντέστι η κατηγορία είναι ότι κατέστρεψε ή απέκρυψε την έκθεση της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε από τη Δρ. Τοντσέλι στο μη επεμβατικό καρδιολογικό εργαστήριο. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο καθηγητής Τζόρτζιο Γκαλάντι, 71 ετών, έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ένα χρόνο για ανθρωποκτονία, στη δίκη που τον κατηγορούσε για το θάνατο του Αστόρι.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Γκαλάντι, ο οποίος έδωσε στον αμυντικό της Φιορεντίνα και της Εθνικής Ιταλίας την άδεια για αγωνιστική δραστηριότητα σε δύο επισκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017, δεν είχε παρατηρήσει ανωμαλίες στα stress test.

Σημάδια που, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Αντονίνο Ναστάζι που είχε ζητήσει την ποινή του Γκαλάντι, θα οδηγούσαν στην ανακάλυψη της νόσου, της αρρυθμογενούς μυοκαρδιοπάθειας, από την οποία έπασχε ο ποδοσφαιριστής, χωρίς να το γνωρίζει.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις