ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την ακραία κλιμάκωση της βίας

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 15:02
UPD:19:48
A- A A+

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας και καταδικάζουμε την ακραία κλιμάκωση της βίας στη Γάζα που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους Παλαιστινίους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ρουκέτες της Χαμάς που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ειρήνευσης αυτής της τραγικής περιοχής του κόσμου. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την ούτως ή άλλως εξαιρετικά εύθραυστη περιφερειακή ασφάλεια», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Τονισε δε πως η διεθνής κοινότητας οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο της βίας, να παρασχεθεί ταχύτατα διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες στη Γάζα, να γίνει εντονότερη η διπλωματική προσπάθεια ώστε να προστατευθεί και να προχωρήσει ειρηνευτική διαδικασία για το Παλαιστινιακό.

Στις παραπάνω πρωτοβουλίες, συμφωνα με την ΥΠΕΞ, πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να αναλάβει η Ε.Ε.. Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, αμέσως μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή