Αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 15:18
UPD:19:49
A- A A+

Πορεία διαμαρτυρίας αύριο το απόγευμα για την επίθεση στη Γάζα διοργανώνει το ΚΚΕ, που καταγγέλλει με «τον πιο έντονο τρόπο τη νέα δολοφονική επιδρομή των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ που έχει ως αποτέλεσμα τη σφαγή εκατοντάδων αμάχων Παλαιστινίων».

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το Πολεμικό Μουσείο και θα καταλήξει στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ την ίδια ώρα διοργανώνει αύριο και το ΠΑΜΕ.

Συρία

Χιλιάδες Σύριοι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Δαμασκού για να διαμαρτυρηθούν κατά της «ισραηλινής επιθετικότητας» στη Γάζα και της «σιωπής» των αραβικών καθεστώτων.

Οι διαδηλωτές κυμάτισαν σημαίες με τα παλαιστινιακά και συριακά χρώματα, καθώς και πράσινες σημαίες της Χαμάς και κίτρινες της Χεζμπολάχ. Η συριακή τηλεόραση προέβαλε εικόνες με διαδηλωτές να πυρπολούν σημαίες του Ισραήλ.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στον περίβολο του προξενείου τους στο Ντουμπάι για να εκφράσουν την οργή τους κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα.

Πολλοί διαδηλωτές ζήτησαν με συνθήματά τους από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ νΆ ανοίξει τα μεθοριακά περάσματα ανάμεσα στη Γάζα και την Αίγυπτο, ενώ άλλοι στράφηκαν προς τα υπόλοιπα αραβικά καθεστώτα, φωνάζοντας «δεν θέλουμε πιά άλλες συνόδους και συνθήματα, αλλά δράση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή