Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Ακαδημίας ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για παιδιά και νέους με αυτισμό

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 12:38
UPD:12:43
https://www.paobc.gr/
A- A A+

Σύμφωνο συνεργασίας για την υλοποίηση προγράμματος με αθλητικές δράσεις για παιδιά και νέους που βρίσκονται στο φάσμα της διαταραχής του αυτισμού συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Δράσεις αθλητισμού -ομαδικού αθλήματος- για παιδιά και νέους στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού», χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Ε.Π. «Αττική» 2014-2020 και πραγματοποιείται, μέσω της δομής υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης -Social Network Αττική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διοργάνωση μαθημάτων μπάσκετ σε ειδικά τμήματα διαμορφωμένα με μεθοδολογία κατάταξης (κριτήριο το επίπεδο λειτουργικότητας των ωφελουμένων), από εξειδικευμένο προσωπικό του φορέα. Μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα με αυτισμό ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ (Μαρούσι), χωρίς επιβάρυνση των γονέων.

Με αφορμή την υπογραφή ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την υποστήριξη της περιφέρειας προς κάθε δράση με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο που αποσκοπεί στη «μείωση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού».

Συνεχάρη την ομάδα του Παναθηναϊκού και την ακαδημία «για τη συμβολή τους στη δημιουργία κοινωνικού πρόσημου αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» και την παροχή προς τα παιδιά μιας δημιουργικής διεξόδου και ενασχόλησης με τον αθλητισμό, καθώς «η άθληση αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την ίδια τη θεραπεία».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι η περιφερειακή αρχή είναι «σταθερός αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες» και ότι «προτεραιότητα αποτελούν τα παιδιά, η ενίσχυση της εκπαίδευσής τους και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών σε υγιείς δραστηριότητες όπως είναι ο αθλητισμός και άλλοι τομείς».

Από την πλευρά του ο Φραγκίσκος Αλβέρτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, επισημαίνοντας: «Είναι μία πολύ σημαντική και συγκινητική προσπάθεια. Μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη να βοηθάμε τα παιδιά. Ελπίζουμε να διευρυνθεί το πρόγραμμα, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά και ελπίδα σε πάρα πολύ κόσμο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις