ΟΗΕ: 51 άμαχοι μεταξύ των νεκρών - Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 10:59
UPD:11:53
REUTERS/IBRAHEEM ABU MUSTAFA

A- A A+

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, από την έναρξη των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 51 άμαχοι.

«Είναι πιθανόν συντηρητική αυτή η εκτίμηση και σίγουρα ο τελικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος», σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), Κρίστοφερ Γκάνες, ενώ όπως διευκρίνισε, ο απολογισμός βασίζεται σε επισκέψεις αξιωματούχων της Υπηρεσίας σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ επέτρεψε σε αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει στη Λωρίδα της Γάζας. «Το συνοριακό πέρασμα του Κέρεμ Σαλόμ έχει ανοίξει. Περίπου 80 φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα και φάρμακα θα περάσουν από εκεί», δήλωσε ο Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης. Ο ίδιος διευκρίνισε πως άλλα δύο περάσματα, στο Κάρνι και το Ναχάλ Οζ θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας. Η αυτοκινητοπομπή μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, κυρίως ιατρικό υλικό, από την Τουρκία και την Αίγυπτο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή