Ετοιμος για συμφωνία εκεχειρίας ο επικεφαλής της Χαμάς

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 11:26
UPD:11:41

O αρχηγός της Χαμάς, Καλέντ Μεσαάλ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Σενεγάλης, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να υπογράψει μία συμφωνία εκεχειρίας σε τόπο που θα επιλεγεί από κοινού από τις δύο πλευρές.

A- A A+

Ετοιμος για την υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων και του αποκλεισμού της Γάζας, είναι ο αρχηγός της Χαμάς, Καλέντ Μεσαάλ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Σενεγάλης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πρόταση για ανακωχή έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του Σενεγαλέζου προέδρου και προεδρεύοντος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνδιάσκεψης (OIC), Αμπντουλαγιέ Γουάντε, με το Μεσαάλ το βράδυ της Κυριακής.

«Ο ηγέτης της Χαμάς δήλωσε ότι είναι έτοιμος να υπογράψει μία τέτοια συμφωνία σε τόπο που θα επιλεγεί από κοινού από τις δύο πλευρές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Σενεγάλης.

Όπως αναφέρεται, ο Σενεγαλέζος πρόεδρος προτείνει «μία οριστική ανακωχή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μέσω της υπογραφής μίας συμφωνίας που θα δεσμεύει τη Χαμάς για την άμεση τήρηση της κατάπαυσης του πυρός σε αντάλλαγμα για μία άμεση κατάπαυση του πυρός και από το Ισραήλ μαζί με τη συνολική άρση του αποκλεισμού της Γάζας».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Σενεγάλης χαρακτήρισε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ως απαράδεκτες και με την ιδιότητά του ως προεδρεύοντος του ΟΙC, ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και να απέχει από όλες τις επιθέσεις στο παλαιστινιακό έδαφος.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή